top of page
  • Foto van schrijverErwin Hollestelle

Ubuntu, wij zijn de aarde

Bijgewerkt op: 16 apr.

I am because we are. We are because the planet is (Desmond Tutu).


Op 18 juli jl. was het Mandeladag 2020. Op deze dag is de bundel ‘Ubuntu, wij zijn de Aarde’ gepresenteerd. Op uitnodiging van André Nijhof, hoogleraar Sustainability aan Nyenrode Business Universiteit en Annette Nobuntu Mul, founder van Ubuntu Society en voorzitter van Stichting Ubuntu Nederland mocht ik één van de 67 verhalen schrijven. Symbolisch 67, omdat Nelson Mandela 67 jaar van zijn leven wijdde aan de mensenrechten in de wereld.


Ik koos ervoor te schrijven over seMUel Sahureka. seMuel is van Moluks-Alfoerse afkomst. Hij leert mij over het belang van verbondenheid en dat het de grotere bedoeling is om in volledige harmonie te leven: met onszelf, anderen, de natuur en het grotere geheel.


Ons verhaal met de titel 'Alam en Adat' is samen met de 66 andere bijzondere verhalen door en over mensen die bijdragen te koop voor de symbolische prijs van €13,40 (2x € 6,70).


'Ubuntu, wij zijn de aarde' is online te verkrijgen, bijvoorbeeld via boekwinkeltjes.nl. Bestellen via de plaatselijke boekhandel kan ook. De opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Ubuntu Nederland en daarmee aan duurzame schoolprojecten van de Amy (Biehl) Foundation in Zuid-Afrika.


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page